Te mikor olvastál utoljára?

A rohanós hétköznapokban kevés az a szerencsés ember, aki megengedhet magának egy nyugodt, gőzölgő kávé mellett eltöltött napindító csöndet. Már korán reggel sietni kell, gyors fogmosás, az előző nap kikészített ruhát épp, hogy magunkra kapjuk, esetleg a párunk arcára még marad időnk egy csókot nyomni, de már vesszük is kezünkbe a slusszkulcsot, mert az élet soha nem áll meg – vár a munka.

Gondolkozzunk csak el, és őszintén válaszoljuk meg magunknak a kérdést. Mikor töltöttünk el szeretteinkkel utoljára több, mint fél napot? Mikor vettük egy forró fürdőt, és nem pedig két perces zuhanyt, de azt is hullafáradtan? Folyamatosan pörög az agyunk, el kell menni ide, meg kell venni azt, orvos, kutya, gyerek, főnök, jaj, és még be kell fejeznem azt a projektet! Mindannyiunknak szüksége van egy kis kikapcsolódásra, aktív, és passzív pihenésre egyaránt. A sok stessz nem csak lelki, pszichés, de testi tünekekben is megmutatkozhat.

Mikor olvastunk utoljára – egy igazán jó könyvet?

És itt most nem az általános iskolai, vagy egyetemi években feladott kötelező olvasmányokra gondolok, amiken kínkeservesen végigszenvedve magunkat, a végén rájjöttünk, hogy egyik sem volt olyan borzasztó.
Nem, a metrón árgörgetett közösségi médiás posztok sem számítanak olvasásnak.

A legjobb barátom, Tamás elutazott vidékre a hétvégén, hogy nyugodt környezetben tudjon dolgozni. Levitt magával egy könyvet, amit már hónapok óta megvásárolt magának, de annyira belefeledkezett a munkájába, hogy elő sem vette egészen addig a pontig, amíg az eddig teljesen hűséges laptopja fel nem mondta a szolgálatot. Nevetve mesélte nekem, hogy először bosszankodott, aztán meglátta az asztalon heverni a könyvet, és úgy döntött, megérdemel végre egy kis kikapcsolódást.
Másnap eldöntötte, hogy hazafele bemegy a pcmentor szervizbe budapesten, és megjavíttatja laptopját.
Még én ajánlottam neki a helyet, mert amikor nekem ment tönkre hirtelen a laptopom, én is ott javíttattam meg. Én is még másoktól hallottam, hogy a pcmentor szerviz budapesten a legjobb, hiszen a népszerű időszakokban is maximum 9 perces várakozási időre számíthatunk. Beírtam az okostelefonom keresőjébe, hogy “pcmentor szerviz budapest”, és hamar rá is találtam az oldalra, ahol minden számomra hasznos információt megtaláltam.
Szerencsére mind a két üzlet könnyen megközelíthető volt központi elhelyezkedésük miatt, és a fizetés is rendkívül egyszerű volt, mert bankkártyát, készpénzzel, sőt, előreutalást is elfogadtak a felkészült, képzett szakemberek.
Tamás gyorsan választ kapott a kérdéseire, és hamarosan folytatni tudta a munkát a pcmentor szerviz által megjavított laptopjával, de megfogadta, hogy nem csak akkor fog olvasni, amikor tönkremegy a munkaeszköze.