Manapság már otthon is mozizhatsz

https://mozi.ma

A mi kultúrának is éppen olyan fontos része a mozi, min évtizedekkel ezelőtt. Ma is például a komoly film díjak száma nem hogy csökken, hanem egyre nő, és az embereknek ugyanúgy igénye van a minőségi filmekre. A filmeket ma többen látják, mint egy színdarabot vagy egy kiállítást vagy akármilyen más kulturális produktumot, így mondhatjuk azt, hogy a mozi talán az, ami a leguniverzálisabban a kultúra része, és egyébként az emberek számára a legkönnyebben is hozzáférhető. Míg egy kiállításra nem tudunk elutazni egy messzi országba addig ha az ember meg akarja nézni a legújabb filmeket, csak a moziba kell elmennie, vagy még odáig se.

Mostanában a filmnézés népszerűsége még mindig nem csökkent. A technológia és a mozi töretlen népszerűségének ötvözése számos csatornán elérhetővé tette a filmnézést, többek között az interneten is.

Sok olyan weboldal van, ahol egy személy szabadon nézhet filmeket és tévéműsorokat, mindaddig, amíg internetkapcsolata van. Ezek a weboldalak, a nézőknek több ezer filmet kínálnak, és ezek között vannak kimondottan régi, akár évtizedekkel ezelőtt kijött darabok is, és a közelmúltban megjelentek is.

Ha az ember egy filmet akar megnézni, akár egyedül, akár a barátaival együtt, alapvetően két lehetősége van: egy, hogy online nézi meg azt, és kettő, hogy felkerekedik, és megtekinti a filmszínházak egyikében. Melyik kedvezhet az ő igényeinek a legjobban? Ez mindenkinek a saját döntése, de mindenesetre nem árt ezt a kérdést általánosságban is átgondolni, és eltöprengeni rajta, hogy mi a különbség a kettő között, és miért lehet jobb egyeseknek az online film nézés, mint a hagyományos.

A online filmek nézése általában a kényelmesebb opció. Ez a kényelem sokféle szempontból is megközelíthető.

Az idő fontos mindenkinek, szinte mindenki elfoglalt, és ez az egyik legfőbb ok, amiért az emberek nem nézik meg moziban a látni kívánt filmet. Az online streaming és letöltés miatt az emberek lehetőséget kaptak arra, hogy gond nélkül megnézhessék a kívánt film- vagy TV-műsorokat.

Az online filmek vagy TV-műsorok megnézésének és letöltésének köszönhetően az embereknek lehetőségük van, hogy ne vegyék el az idejüket olyan dolgok, mint például a moziba való elmenetel. És így nem kell esténként rohanni moziba, hogy elkapják azt a filmet, ami esetleg érdekelné. Ha meg éppen lekéste, nem biztos, hogy talál mást, mert minden moziban csak adott számú filmet lehet megnézni, mert nincs olyan sok termük. Ne várd ki a hosszú sorokat, hogy jegyeket és ételt vásárolj. Maradj inkább otthon, és nem kell utazni nagy távolságokra, hogy megnézz egy jó filmet.

Ha online nézi valaki a filmet a kanapéról, akkor nem is kell egy helyben maradnia, mint egy moziban, nyugodtan felállhat, ha akar. Ehet valamit, kimehet a mosdóba. Egy moziban ugye ott kell ülni egy helyben, mert ha valaki mászkál, az zavarja a többieket. De viszont nem mindenki bír sokáig egy székben ülni.

Ha otthon nézed a filmet, nincs szükség arra, hogy elkészülj és felöltözködj, nézhetsz akármit otthon, miközben a pizsamában vagy. Erőfeszítést sem kell tenni ahhoz, hogy az ember online filmeket nézzen, ellentétben a mozikkal, ahová fel kell öltöznie, el kell vezetnie még odáig, várnia kell, hogy jegyeket vásároljon, aztán még haza is kell érjen utána, és ismét le kell vetkőznie.

A filmek online megtekintése valóban a legjobb módja a kikapcsolódásnak és szórakozásnak. Nincs vele gond, ez így egy teljesen jó és pihentető időt biztosít.

És még számolni kell az utazási költségekkel is, ami akkor is felmerül, ha valaki autóval megy, mert ugye ott van a benzin, meg akkor is, ha busszal megy mondjuk. (nem kell utazni otthon nézve a filmeket). Aztán meg ott van a mozijegyek ára (pedig akárki ingyenesen letöltheti és megnézheti a filmeket és a különböző film- és televíziós műsorokat). És még ott van emellett a rágcsálnivalók ára, ami szintén elég drága a mozikban.

Tehát alapvetően, amikor online filmet nézel, szinte nem is kell pénzt költeni. Meghívhatsz annyi embert, aki csak meg akarja nézni veled a filmet, de így sincs semmi, amiért neked még pluszba fizetned kéne.

A megtakarított pénz más fontosabb kiadásokra használható. Az a lehetőség, hogy nem kell egy forintot sem költeni arra, ha az ember filmeket nézne, az egyik oka annak, hogy az emberek egyre jobban előnyben részesítik ezt a választást. Korábban a kis költségvetésű embereknek nem volt esélyük meg se nézni a kedvenc filmjeiket, mert nem engedhették meg maguknak, hogy jegyeket vásároljanak, de most már nincs kifogás arra, hogy ne nézzenek meg akármit, amit csak akarnak, mert ezek a filmek ingyenesek és hozzáférhetők az interneten keresztül.

Ha filmeket nézel a moziban, ott sok korlátozás van, amit szigorúan kell követnünk, vagy máskülönben felkérhetnek, hogy menjünk ki. De otthon nincsenek ilyen szabályok. A film bármikor leállítható, lejátszható, szüneteltethető és visszatekerhető. A moziban senki sem tudja megállítani vetítés közben, ha lemaradt valamiről. Otthon az ember kiválaszthatja, hogy ki üljön mellette. Ha egyedül akarsz lenni egy filmet nézve, akkor gond nélkül nézheti teljesen egyesül is, ha meg szeretnéd nézni a barátaiddal, hívd meg őket, együtt is nézhetitek a kanapéról, miközben kedvenc kutyád melletted ül, mindenki elengedheti magát, és ehettek is közben. A mozik nyitva állnak a nyilvánosság számára, így amikor valaki zajos az ember mellett, nincs más választása, mint a film végéig elviselni, ha kellemetlenkedik, akkor is.

A fenti okok miatt nincs jó indok arra, hogy aki szereti a filmeket, az miért nem fontolja meg a filmek online megtekintését. Sok olyan webhely található a neten, amelyről bárki ingyenesen letöltheti a filmeket és a televíziós műsorokat. Csak meg kell győződnie mindenkinek arról, hogy a legjobbat választja, így maximalizálhatja az előnyöket, amellyel az otthoni filmnézés jár.

De emellett azért mindene netes oldallal vigyázni kell, mert némelyik nem teljesen biztonságos. Ezért én azt javaslom, hogy mindenki olyan helyen nézzen filmeket, ami megbízható. Én például ezt az oldalt használom: https://mozi.ma

Ennek az is az előnye, hogy magyar nyelvű, így szinkronos filmeket is találsz rajta, amire azért még sok magyar embernek szüksége van, mert nem tud mindenki angolul. De persze itt vannak magyar filmek is, ami szintén egy komoly előny a külföldi oldalakkal szemben, Néha persze jó moziba is menni, de aki már kipróbálta, hogy milyen kényelmes otthonról nézni a filmeket, az biztos, hogy több esetben azt választja. Főleg akkor, ha az embernek nincsen éppen pénze vagy ideje.