Két keréken a könyvekért

Pár évvel ezelőtt elkezdtem írni egy blogot az általam legjobban szeretett könyvekről. Írtam már Fitzgeraldról, Marquezről és Dosztojevszkijről, de szerencsére még nem érkezett olyan hozzászólás, amely romba döntötte volna a lelkesedésemet.

Sőt, egészen jó viták szoktak kialakulni a karakterek milyenségét illetően. Ebből is látszik, hogy mekkora szerepe van az emberi különbözőségnek: van, aki szerint ez vagy az a szereplő a velejéig romlott, míg más épp azt a karaktert tartja a történet legjobbjának.

Teljesen sosem tudunk megegyezni egy könyvet illetően sem, de talán épp ebben rejlik az egésznek a szépsége. Milyen unalmas lenne, ha mindenki ugyanazt látná minden szó mögött!

Pár héttel ezelőtt, beszéltük a tagokkal (akik a blogra szoktak kommentelni), hogy rendezünk egy kisebb biciklis túrás összejövetelt, amely majd egy szívélyes felolvasásba torkollik.

Az ötletet mindenki egy-egy kedves mosollyal díjazta, ebből azt szűrtem le, hogy minden a lehető legzavartalanabbul fog lezajlani.

Csakhogy, a kerékpárokat valahogy oda is kellett vinni a túrázás helyszínére, és hát, sajnos nem mindenki rendelkezett, rendelkezik gépjárművel.

Arra gondoltam, hogy – ha már én voltam az ötletgazda – nekem kell megoldani ezt a helyzetet: csupán annyi dolgom, hogy be kell szereznem egy olyan alkalmatosságot, amely akár egyszerre több bicikli szállítását is lehetővé teszi.

Gyorsan neki is ugrottam az internetes keresőoldalaknak, hogy minél hamarabb elő tudjak rukkolni a megoldással.

Nagyjából fél óráig tartó böngészés után találtam rá az autofelszerelesek.hu nevű oldalra, ahol többfajta kerékpár tároló vásárlására is lehetőség van: többek között, az autofelszerelesek.hu-ról lehetőségünk van vonóhorogra szerelhető, hátsó ajtóra illeszthető, illetve tetőre rögzíthető kerékpártartó vételére is.

A kutatásom előtt egyébként nem is álmodtam arról, hogy létezik kerékpár tároló autóra.

Ezért alaposabban megnéztem az autofelszerelesek.hu-t, hogy minél teljesebb képet kapjak arról, hogy pontosan milyen is egy kerékpár tároló autóra.

Az ott olvasott hasznos információk szerint tetőre szerelhető kerékpár tartót érdemes venni a leginkább, mivel azok segítségével egyszerre akár 4-5 bicikli szállítására is lehetőségünk adódik.

Szintén az autofelszerelesek.hu-ról tudtam meg, hogy a kerékpártartók rögzítése meglehetősen egyszerű, és a leszerelés is perceken belül megoldható, ha úgy kívánja a helyzet.

Arról nem is beszélve, hogy ezek a tárolóhelyek bármilyen típusú kerékpár szállítására alkalmasak, így nem kell minden rendű és rangú biciklinek külön eszközt vásárolni.

Ennek különösen örültem, mivel biztos voltam benne, hogy ahányan jövünk majd a túrára, annyiféle kerékpárral lesz dolgunk.

Nem is tétováztam sokat: mielőbb megrendeltem a számomra szimpatikusnak talált kerékpártartót az autofelszerelesek.hu-ról, és mihamarabb neki is láttam a szerelésnek, hogy a túra kezdete előtt még legyen időnk bőven a konkrét kivitelezéssel bajlódni.

Szerencsére, valóban rendkívül egyszerű volt az autó tetejére felszerelni: pár perc alatt elkészültem vele, holott nem vagyok egy ezermester alkat.

Mindenki kerékpárja felfért az autofelszerelesek.hu-ról rendelt kerékpártartóra, és a szerkezet stabilitásának hála, egyetlen bicikliben sem esett kár, pedig igencsak kanyargós utakon kellett mennünk.

Nem tudnám pontosan megmondani, hogy ez a délután jó vagy rossz hatással volt-e inkább a kis olvasói közösségre, de úgy vettem észre, hogy mindenki jól érezte magát, és mindenki nagyon hálás volt, amiért fel tudtam tenni a biciklijét az autóm tetejére.

Az autofelszerelesek.hu nélkül nem sikerült volna összehozni egy ilyen jó hangulatú, intellektuális délutánt a szabadban.

Én pedig törhetném tovább a fejem.