Gyakorlat, amit a könyvekből megtanulni nem lehet

Imádok olvasni, szeretem a könyvek világát már egészen kis srác korom óta. Szeretek időnként új dolgokat megtanulni, de eddig nem voltam a gyakorlatias tanulás híve. Sokkal jobban szerettem valamiről sokat olvasni, majd azt feltételezni, hogy meg is tanultam. Az utóbbi időben, pontosabban egy személyes lecke megtanított arra, hogy a könyvek csodálatosak, hasznosak, de nem helyettesítik a valós gyakorlatot. Így azóta elhatároztam, hogy továbbra is sokat fogok olvasni, de inkább a saját magam szórakoztatására és a kikapcsolódás jegyében, mintsem a tanulás céljával. Tanulni egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, ha az ember a saját bőrén tapasztalja meg a dolgokat.

A személyes példám pedig a következő: meg akartam tanulni könyvek segítségével, hogyan kell céget alapítani és hogyan érdemes megválasztani a székhelyet. Nos, nem mondom, hogy lehetetlen küldetés, de időpazarlás volt. Ennél egyszerűbb, ha felkeres az ember egy székhelyszolgáltató céget. Én hamar rá is találtam a Székhelyszolgáltatás24 nevű cégre. Velük pikk-pakk bejegyeztettem a cégemet Budapestre, így a székhelyszolgáltatás Bem József utcában lesz.

A székhelyszolgáltatás, amit igénybe kívánok venni, egy csomag, ami sok elemet tartalmaz. Ezek mind kedvezőek és nagy segítségek számomra. Fél év székhelyszolgáltatásért – plusz egy ajándék hónapért – csupán 29.900 forintot fizetek. A helyszínválasztás a székhelyszolgáltatásra a Bem József utcára esett, méghozzá azért, mert csodás helyen van, közel a Dunához.

A csomag tartalma pedig a következő: kihelyeznek egy cégtáblát a cégem nevével, nyilván jól látható helyre, mert ennek megléte kifejezetten fontos, főleg ha ellenőrzést kap az ember. Ha ilyen hatósági ellenőrzésre kerülne sor, akkor a szolgáltatásba tartozik, hogy szakszerűen és korrekt módon kezelik és fogadják a hatóságokat. Természetesen mindezt törvényszerűen. Így minden kényszerintézkedést tűrnek, ami esetleg a cég kapcsán felmerülhet és esedékes lehet. Ezen kívül elmennek a postára átvenni a leveleimet, akár hivatalos, akár nem. Ez hatalmas könnyebbség, főleg, hogy nem kell sorba állni, heti szinten menni és átvenni őket, hanem beszkennelik és elküldik e-mailben, majd hónap végén az eredeti leveleket is elküldik nekem.

Ennek a szolgáltatásnak további előnye, hogy nem kell saját üzlethelyiséget bérelnem, ha ez nem elengedhetetlen. Az én esetemben csupán a tárgyalásokra kellene időnként egy terem, de az is kiderült, hogy a székhelyszolgáltatás csomagjának az is a része, hogy havonta egy alkalommal ingyenesen biztosítanak tárgyalásra alkalmas termet. Ezzel szintén sok pénzt tudok megspórolni.

Sokan kérdezték, megbízom-e az ilyen cégekben. Erre egyértelműen igennel tudtam felelni, ugyanis Európa legnagyobb cégminősítő vállalkozása, a Bisnode AA értékelést adott a cégnek. Ez azt jelenti, hogy rendkívül nagy stabilitással rendelkeznek a pénzügyeket illetően. Emellett a szerződéskötés és az együttműködés folyamata is végig törvényesen, kontrollált körülmények között folyt le, ügyvéd jelenlétében, és nem volt szükséges fizetni, csak az aláíráskor, amikor már minden feltétellel és a szerződés minden pontjával tisztában voltam. Ez a cég ugyanis már 11 éve a piacon van, folyamatosan bővülő ügyfélkörrel, növekvő tapasztalattal és hitelességgel. Én maximálisan megbízom bennük, a szakértelmükben és hozzáértésükben. Amíg a cégem jó helyen van, addig nyugodt vagyok és koncentrálhatok a zene tanítására, a tudás átadására.

A cégalapítás óta a tanításba is sokkal több gyakorlatot viszek, aminek rövid idő alatt láthattam az eredményét.