Elmaradt a könyvklub a beázás miatt

Manapság a könyvklub talán már egy ritkábban megjelenő közösségi forma, mint régen. Sokan talán nem is tudják pontosan, hogy mit jelent az a kifejezés. A könyvklubok tagja rendszeresen találkozót szerveznek maguknak, ahol átbeszélhetik azokat a könyveket, amiket elolvastak. Ez a gyakorlatban úgy szokott működni, hogy megbeszélik, hogy a következő alkalomra melyik könyvet olvassák ki, ahol aztán megoszthatják egymással a gondolataikat az adott művel kapcsolatban. Sok esetben könyveket is hoznak magukkal, amikből aztán idézhetnek is, vagy akár cserélgethetik is egymás között. Én is rendszeresen járok egy ilyen társaságba, hiszen úgy gondolom, hogy ennél színvonalasabban nehezebben tudnám eltölteni a szabadidőmet.

Szerencsére a barátnőm, Léna, is így gondolkodik. Annyira fontos ez neki, hogy a lakásán rendszeresen könyvklubokat tart egy kisebb közösségnek, aminek én is a tagja vagyok. Sajnos azonban legutóbb le kellett mondania, mert a víz elkezdett beszivárogni a lakásába valahol. Ez már önmagában is igen kellemetlen dolog, de a könyvek épsége szempontjából egyenesen katasztrófa.

Ajánlottam is a számára egy kitűnő vállalatot, ami már lassan harminc éve szolgálja ki az ügyfeleit, ha vízszereléssel kapcsolatos megoldásokra van szükség. Nem véletlen, hogy már ilyen hosszú ideje jelen vannak. Ugyanis az összes ott dolgozó szakember a lehető legmagasabb fokú tudással rendelkezik. A vízszereléssel kapcsolatos tevékenységek több ágra is oszthatóak, melyek különböző specializálódást is igényelhetnek.  Náluk az összes ilyen terület le van fedve, köszönhetően annak, hogy minden lehetséges problémára rendelkeznek szakemberekkel.

A weboldalukat elérhetjük a következő címen: https://vizszereles.net. Erre a felületre fellépve nagyon alapos tájékoztatásokat kaphatunk. Az egyik első dolog, ami feltűnt, hogy a cég AA minősítéssel rendelkezik, ami a lehető legmagasabb. Továbbá nem szabad elmenni amellett sem, hogy bármikor kereshetjük őket, a nap 24 órájában. Ez azért nem sok mindenkiről mondható el. Az SOS kiszállás keretében akár egy, vagy két óra múlva már meg is jelenhetnek a problémát bejelentő háztartásban. A hiba bejelentését akár online módon is véghez tudjuk vinni, ahol csak meg kell adni a telefonszámunkat, az email címünket és a nevünket, illetve a megjegyzésbe adhatunk egy átfogó leírást a felmerült problémáról. Ezután ők fel fognak minket hívni, ahol a további részleteket is lesz alkalom megbeszélni. Léna is így vette fel velük a kapcsolatot.

Léna elmesélte nekem, hogy már a telefonon keresztül is, milyen segítőkészek voltak vele. Ő maga még egy laikushoz képest sem értett egy kicsit sem a témához, de egyértelmű és egyszerű kérdéseket tettek fel neki, amire még ő is válaszolni tudott.

Szerencséjére a probléma annyira nem is volt súlyos, mint elsőre hitte. Attól tartott, hogy itt komoly falbontásokra lesz majd szükség, hogy megtalálják a hibát, de a kiérkező szerelő megnyugtatta, hogy a rendelkezésére álló profi, erre a célra kifejlesztett kamera segítségével meglehetősen pontosan képes behatárolni a problémát. Ez így is történt, a környezetet csak minimálisan kellett átalakítani ahhoz, hogy a szakember hozzáférhessen a hibás csővezetékhez. Azon a részen a cső különösen át volt már rozsdásodva, de azt nagyon egyszerűen képes volt kicserélni.

Léna nagyon hálás volt nekem, amiért elirányítottam a https://vizszereles.net webes felületre. Ezáltal ez az idegtépő eset a lehető legkisebb kellemetlenséggel járt a számára. Egyébként a fűtésrendszerével is gondjai vannak, ezért a tél közeledtével biztosan újra fel fogja őket keresni.