Bekucorodni egy jó könyvvel a meleg szobába, ez az álmom télire

Imádok olvasni! Van, aki futni megy, van, aki számítógépes játékokat játszik, engem egy jó könyv kapcsol ki igazán. Az egyetlen gond, hogy most költöztünk egy 50 éves házba, amire erősen ráfér már a korszerűsítés és nincs egy kellemes sarok, ahova nyugodtan leülhetnék olvasni és nem lógnának közben jégcsapok az orromon. A nyílászárókat már lecseréltük, a szigetelés rendben volt, így most végre jöhet a fűtés korszerűsítése is. Ha már álmaink házává alakítjuk át új otthonunkat, akkor mertünk nagyot álmodni és keresőszóként azt írtuk be: infrapanelek árakkal.

Azt ugyanis már korábban eldöntöttük, hogy elektromos fűtés lesz, de mostanában hallottuk ismerősünktől, hogy milyen szuperül beváltak neki az infrapanelek, amit a klimaglobal.hu-tól szerzett be. Szerinte lényegesen kellemesebb melegérzetet kelt az infrafűtés, mint bármilyen más hőforrás. Az infrapanelek, ahogyan a név is sugallja, infrasugárzást generálnak, ami az útjába eső tárgyakat melegíti fel. Az infravörös tartomány az ember számára láthatatlan hullámhossz, ennek egy részét hősugárzásként érzékeljük. Ő nagy szakértelemmel magyarázta, nekem annyi lett világos, hogy végre nem fog lefagyni a lábam olvasás közben, ráadásul 21. századhoz méltó fűtési rendszerünk lesz. Ja, mert persze a férjemnek az a legfontosabb, hogy wifiről vezérelhető. Tehát az irodából indulva is beállíthatjuk otthonunk hőmérsékletét. A férjem ráadásul nagyon porallergiás, erre pedig tökéletes megoldás az infrapaneles fűtés, mivel nincs légmozgás, így nincs szálló por sem.

infrapanelek árakkal

Másik nagy előnye, hogy az infrapanelek nem a szoba teréből vesznek el, mint például a radiátorok, hanem leggyakrabban a plafonra rögzítik őket. Ennek az az oka, hogy minél nagyobb területet ér a sugárzás, minél több tárgyat melegít fel a panel, annál hatékonyabban fűti a szobát is. Persze, azért figyelni kell az elrendezés során, hogy melyik bútor hova kerül, nehogy rontsunk az infrapanelek fűtési hatékonyságán. Elérhetőek kisebb panelek is, amelyeket kiemelt helyekre tehetünk. Például, ha télen szeretünk a kanapén üldögélni, akkor oda helyezhető el. Na, ez lesz az én projektem.

Persze, amikor megláttuk az infrapanelek árakkal keresés eredményét, kicsit hátrahőköltünk, de a klimaglobal.hu erre is kínál megoldást. Az MFB-nél van pályázati lehetőség a fűtési rendszerek korszerűsítésére is illetve a Budapest Bank kínál online áruhitelt az oldalon. Még nem számoltuk ki pontosan, hogy mekkora összeg lesz majd az infrapaneles fűtési rendszer kiépítése, de ha jelentősebb összeg jön ki, akkor lehet, hogy valamelyiket igénybe vesszük majd. Persze itt előzetes tájékozódásra mindenképp szükség lesz, hiszen sok az előírás illetve vannak kizáró körülmények is.

Most csak árajánlatkérést küldtünk, meg örülnénk egy esetleges helyszíni felmérésnek is. Ha mégsem ideális esetleg az öregebb házunk az infrapaneles fűtésre, akkor fájó szívvel más megoldás mellett döntünk majd. De akkor sem lesz hiába a klimaglobal.hu munkatársának útja hozzánk, hiszen nyárra meg majd légkondira is szükségünk lesz tőlük. A klimaglobal.hu ugyanis nem csak infrapanelekkel foglalkozik, hanem elektromos fűtéssel, hőszivattyúkkal, fűtőpanelekkel és klímával is. A klímákat ráadásul megrendelésünk esetén teljeskörűen karban is tartják. Legalább évente egyszer pedig erre érdemes mindenkinek sort kerítenie. Porallergiás férjem miatt nálunk ez is gyakrabban kell majd.

Ha minden le van zongorázva és jól elő van készítve, akkor az infrapanelek kiépítés már akár egy munkanap alatt megtörténhet. Remélem, sikerül idáig még a hűvösebb őszi napok előtt eljutnunk. Addig pedig veszek még pár jó könyvet, hogy felkészülten várjam az új kanapés kuckó helyemet.