A könyvespolcomon már egy buddha szobor is csücsül

A könyvek hihetetlen dolgok. Bár a mai világban már sokan elavultnak látják őket, mégis, nincs semmi ahhoz fogható, mint mikor az ember hátradől a karosszékében és előszed egy jó könyvet. Annyira más világba kalauzolnak el ezek a művészeti termékek minket. Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy a filmek alacsonyabb rangon lennének a művészetben, egyszerűen másfajta önkifejezésre adnak csak lehetőséget. Egy könyvben például sokkal több ideje van az alkotónak kifejtenie egy karakter lelki világát. Ezzel szemben egy filmben ilyen dolgokat sokszor (zseniálisan) bele kell sűríteni mondjuk egy sokat mondó nézésbe.

Szóval azt vettem észre, ha sokáig nem olvasok, akkor egy picivel kevesebbnek érzem magam. Annyival jobban feltöltődök, ha találok egy jó könyvet, mintha csak filmeket néznék. Nem szabad kizárni semmit az életünkből és úgy gondolom, hogy még a 21. században is fontos az, hogy az emberek olvassanak.

A sok tudástól és irodalomtól azonban az ember rendesen el tud fáradni mentálisan. Figyelnünk kell a lelki dolgainkra és a szellemi egészségünkre is. Ebben nagyon sokat tud segíteni például a buddhizmus és az ehhez tartozó ereklyék. Én például elhatároztam, hogy be fogok szerezni egy buddha szobrot a születésnapomra. Korábban már rendeltem buddhista termékeket a Nepáli Termékek nevű oldalról, úgyhogy ismét erre a helyre esett a választásom, mivel legutóbbi alkalommal teljesen meg voltam elégedve velük.

Most csupán annyi nehézségbe ütköztem, hogy rengeteg féle buddhából lehet választani. Ez a Nepáli Termékek bőséges választékának köszönhető. Biztos voltam benne, hogy mindegyik buddha valami más jelentéstartalommal rendelkezik, úgyhogy tájékozódni akartam ezzel kapcsolatban, mielőtt megrendelem a terméket. A Nepáli Termékek azonban nem csak egy egyszerű webshop. Az oldalon található egy blog részleg, ahonnan több, nagyon érdekes információval tudjuk feltölteni magunkat.

Az egyik ilyen blog bejegyzés a következő címet viseli: A különböző Buddhák jelentései – Nepáli termékek. Mintha pont az én segítségemre tervezték volna a helyet, lehet, hogy pont így kellett lennie a karmikus láncolatban. Mindegy, rákattintottam az A különböző Buddhák jelentései – Nepáli termékek kiírásra és elkezdtem magamba szívni a tudást. Mindegyik buddhához rövid tájékoztatót fűztek, amitől egyáltalán nem éreztem azt, hogy széthasadna a fejem. Ettől függetlenül rengeteg új dolgot tudtam meg és meglepődtem, hogy mennyi mindennel nem voltam tisztában.

A Nepáli Termékek oldal igazából egy kisebb tudástár azoknak, akiket érdekel a buddhizmus. A szövegeik megfogalmazása pedig annyira emberközeli, hogy sosem éreztem magamat kirekesztve, attól függetlenül, hogy korábban nem voltam annyira tájékozott. Ez a hozzáállás pedig szerintem nagyon egyvonalban van a buddhizmus életszemléletével.

Miután végigolvastam a A különböző Buddhák jelentései – Nepáli termékek cikket, eljött az ideje, hogy megrendeljem az általam kiválasztott buddhát. Nekem a Sákjamuni tetszett meg a legjobban, mivel kicsit régimódi buddhistának tartom magamat és a történeti buddhához kötődöm a leginkább. Leszűkítettem a keresésemet csak rá és eltöltöttem legalább fél órát azzal, hogy az ajánlatok között mérlegeltem, hogy melyik lenne a legjobb. Nagyon nehéz volt a döntés, mivel mindegyik termék rendkívül egyedi és minőségi volt.

Ezután alig volt már valami dolgom. Átnéztem a kosaram tartalmát, majd megadtam az adataimat és kiválasztottam a fizetési módot. A buddha szoborra nem kellett túl sokat várnom és nagyon szép kis dísz lett a könyvespolcomon. Ha bármikor nagyon elfáradok mentálisan, mindig ránézek a buddhám óvó tekintetére és érzem, hogy teljesen ellazulok.