Lidl akciós újságok már nem csak papír formátumban

Lehet szeretni, vagy utálni, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy lassan már minden elérhető az interneten.

Emlékszem, régen elképzelhetetlennek tartottuk, hogy az internetet használva vásároljunk, vagy az interneten keressünk utána dolgoknak, az pedig teljesen hülyeségnek tűnt, hogy az interneten olvassunk. De ahogyan a technológia fejlődik, úgy szoktunk szépen lassan hozzá az internetes világhoz.

Az internet lehetővé teszi, hogy bankkártyával akár egyetlen érintéssel fizessünk. Az internet korlátlan hozzáférést biztosít a világ legnagyobb adatbázisaihoz, olyan mennyiségű tudás és információ vált így elérhetővé az emberek számára, mint még soha a történelem során.

Azt hiszem, bátran nevezhetjük az emberiség legelképesztőbb találmányának az internetet, ami mindenkit összeköt. Hiába vallom azt, hogy jobban szeretem a hagyományos módon intézni a dolgaimat, nekem is be kell vallanom, hogy bizony elképzelhetetlennek tartom már internet nélkül az életemet. Olyan szinten megkönnyíti a mindennapi életet, hogy azt sem tudom, hogyan intézném nélküle az életemet.

Ha jobban belegondolok, mindent az interneten csinálok. Itt tájékozódom a világ eseményeiről, hírekről. Szállást, utazást foglalok, vonatjegyet veszek, számlákat fizetek, pénzt utalok. Természetesen ezeken a hasznos dolgokon kívül a szórakozásra is rengeteg alternatívár kínál. Lehet itt játszani, olvasni, vásárolni is. A kapcsolattartás elsődleges eszköze lett, hiszen nem kell az smsekért fizetni, annyit chatelünk, amennyit az adatmennyiségünk enged. A korlátlan internet lassan mér alapvető életfeltétel, majd nem minden háztartásban van.

Magyarországon közel 9,5 millió internet előfizetést tartanak számon. Ezekben benne vannak a mobil adatforgalomra kötött szerződések és a vezetékes internet előfizetések is.

Az idősebb korosztálynak persze még nem olyan alapvető, hogy mindenhol hozzáférnek a világhálóhoz, de egyre több nagymami és nagypapi kezdi kiismerni az internet rejtelmeit és él is az internet adta lehetőségekkel.

Az internetes fejlődés megszüntette a korlátokat. Az interneten mindenki szabad, legalábbis ezt szokták mondani.

Éppen az internet elterjedtségét látva nem is olyan furcsa, hogy a legtöbb cég és vállalat már mindent online próbál intézni.

Lehet már időpontokat kérni online, a problémáinkra sok fórumon kereshetünk választ, a tapasztalatainkat idegenekhez is eljuttathatjuk, megvitathatjuk őket egymással.

Ha valami termékkel vagy szolgáltatással problémánk van, akkor is egyből megoldást találhatunk, hiszen sok cégnél már chatbotok intézik a problémákat, vagy mesterséges intelligenciát alkalmaznak.

Az internet tulajdonképpen egy, az egész világon átívelő számítógép hálózat. Egyfajta alternatív teret hozott létre a számítógépek összekötésével. Lehetővé teszi az adatátvitelt távoli egységek között is, az információmegosztás legfejlettebb formája ez.

Már el sem tudjuk képzelni az életünket internet nélkül, pedig valójában a számunkra is elérhető internet története csak az 1990-es évekre nyúlik vissza. Előtte ugyan katonai célokkal már létezett internet, de ez elé kezdetleges formája volt csupán, egyáltalán nem hasonlított a mai formájára.

Az internetet eleinte azért hozták létre, hogy a frontvonalon megkönnyítsék az üzenetek továbbítását. A felfedezés pedig olyan jól sikerült, hogy most már a világon több, mint négymilliárdan használják az internetet a world-wide-web, azaz a világháló segítségével.

Hiába nyúlik ennyire távolra az internet története, valahogy az általa kínált lehetőségeket még szerintem most sem sikerült teljesen kihasználnunk.

A legtöbben még mindig teljesen leragadnak ott, hogy az internet a szórakozása és a kapcsolattartásra való. Sokan még mindig igénylik a dolgok „hagyományos” formáját az online mellett is, míg mások teljesen elhagynák a megszokott kereteket és az online megoldásokat keresik.

Szerintem az internet kihasználásának sokszínűségét remekül mutatja az akcioleso.hu is. Ezen az oldalon lidl akciós újságok és sok más üzlet akciói is megjelennek.

lidl akciós újságok
lidl akciós újságok

Azért éppen ezt az oldalt hozom fel példának, mert remekül mutatja, hogy hogyan képes ötvözni az instore és az online vásárlás lehetőségét.

Az biztos, hogy mindenki mindig tudni akar az akciókról. Évtizedekig az volt a bevett szokás, hogy kimentünk a postaládához, behoztuk az aktuális reklámújságokat, átlapozgattuk, bejelöltük, hogy mit szeretnénk megvenni, aztán elmentünk és bevásároltunk.

Most már sokan csak felmennek az internetre és megnézik, hogy amit venni szeretnének, hol akciós és megrendelik.

Őszintén szólva elég sok időt vesz igénybe, ha egy adott termék árát minden általunk kedvelt bolt oldalán meg szeretnénk nézni. Ráadásul egy évtizedekig tartó szokást nehezen lehet elfelejteni. Az idősebb korosztály így is az akciós újságokat keresi.

Az akciós újságok kiszállítása sok munkaerőt vesz igénybe, és senki sem szeret újságot osztani, így ezen a területen nagy a munkaerőhiány. Az idősebb korosztály pedig szeretné az összes akciós ajánlatot egy helyen látni. Mondjuk nem kell ehhez idősebbnek lenni, én is megszoktam már gyerekkoromból az akciós újságokat.

Az újságok előállítása sokba kerül és sok fát kell felhasználni hozzá. A fakitermelés pedig korunk egyik legnagyobb problémája. Nincsen elég fa, így nem kellene még többet kivágni csak azért, hogy akciós újságokat készítsünk.

Itt jön képbe az akcioleso.hu, ahol mindezeket az újságokat online, fafelhasználás nélkül át tudjuk lapozni, mintha csak a postaládából szedtük volna elő. Az egyes üzletek akciós újságjai mind megtalálhatóak itt, nem kell mindegyiknek külön felkeresni a honlapját.

Az idős korosztályra is gondoltak a tervezők, nagyon egyszerű a használata, bárki könnyedén megértheti a használatot és megtalálhatja a kedvenc üzleteinek az akcióit.

Könnyen és gyorsan át lehet nézni így az akciókat anélkül, hogy fákat kellene kivágni és meg kellene oldani a szállítást is.

Nem olyan egyszerű átszoktatni az időseket erre, de ha az én nagymamámnak sikerült, akkor csak nem lehet olyan nehéz.

Szerintem ez egy remek módja a tájékoztatásnak és remélem, hogy sok mindenkihez el fog jutni ez a honlap, mert nagyon hasznos.

Átgondolt, egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik, nagyon praktikusan vannak rendezve a boltok és teljesen át is adja a lapozgatás élményét is.

Én személy szerint nagyon szeretem az ilyen gyűjtő oldalakat, szerintem ezeken sokkal jobban el lehet igazodni, sok időt lehet spórolni, nem fogom elelejteni, hogy mit hol kell megnézni, hogy mit hol láttam.

Furcsa, hogy az online könyvek és hírportálok után az online akciós újságokat gyűjtő honlap csak most kezdett el terjedni. Néha a legkézenfekvőbb dolgokra kell a legtöbbet várni. Az biztos, hogy most már bátran ki fogom ragasztani a „nem kérek reklámújságot” matricát a postaládámra. A nagymamám sem fog már mérgelődni azon, hogy megint eltüntette valaki az újságokat, hogy megint nem hozta ki senki, vagy hogy hirtelen megint nem kap az adott bolttól egy darabig szóróanyagot.

Szeret spórolni és ez ennek egy nagyszerű módja. Mondjuk ki az, aki nem a legjobb áron szereti beszerezni az élelmiszereket és a használati tárgyakat?

Ebben azt hiszem mindenki egyet ért. Minek vegyen meg valamit drágábban, mint ahogyan hozzá tud jutni?

Sokakat zavarnak a reklámok, az akciós újságok, mert kéretlen reklámnak tartják, pedig valójában ezek a vásárlók tájékoztatására vannak. Így megtudjuk, hogy a bevásárlásunkat hol tudjuk a legolcsóbban elintézni. Sokszor már fel sem kell egyébként ehhez kelni a székből, nagyon sok üzlet házhozszállítást is vállal. Az egyik ablakban tudjuk a kosarat figyelni, a másikban pedig az akciós újságot. ezzel szerintem megint sokat fejlődött az online élelmiszer vásárlás.