Az új lakásom környékén nem csak könyvesbolt van, de még autósbolt is

Amikor megszereztem a jogosítványomat, nagyon boldog voltam, mert úgy éreztem, hogy ezzel egy lépéssel közelebb kerültem a felnőtté váláshoz. Legalább is számomra volt egy olyan lökete ennek a dolognak, amitől úgy éreztem, hogy az egyre közelebb vagyok ahhoz, hogy felnőtté váljak.

Már korán rájöttem, hogy számomra nagy értéke van annak, hogy önálló legyek, hiszen sokkal jobban értékelem így azt, amit elértem, és mások is sokkal jobban értékelik azt, amit csinálok. Éppen ezért a jogsimra is én spóroltam össze a pénzt, miközben középiskolába jártam és dolgoztam mellette.

Aztán a következő lépés az volt, hogy gyűjtöttem a saját autómra, közben pedig már rögtön a jogsim megszerzése után szóltam anyáéknak, hogy még csak véletlenül se gondolkozzanak azon, hogy ajándékoznak nekem egy autót, mert azt én akarom megvenni magamnak. Persze ez a lépés annyira nem volt sürgős nekem. Nyitottam egy számlát, amire havonta kisebb összegeket utaltam, hogy majd egyszer, ha kocsi kell, akkor ott lesz rá a pénz. De elsősorban elköltözni szerettem volna, szóval a kocsi még akkor várhatott.

Aztán egy idő után végre eljutottam odáig, hogy kitörtem a kis fészkemből, és elköltöztem a szüleimtől. Semmi gond nem volt köztünk, imádjuk egymást, de már eljött az ideje annak, hogy elköltözzek a szüleimtől. Ezt is önállóan oldottam meg, igaz, néha volt a részemről szájhúzás, amikor inkább félretettem a pénzem, mintsem elmentem megnézni egy jó filmet a moziban. De kibírtam. Előttem volt a cél, láttam már a lelki szemeim előtt az álom lakásomat, szóval mivel a cél megvolt, könnyebben hoztam meg érte az áldozatokat.

A lakásom nagyon jó környéken van, és ami még tökéletesebbé teszi az egészet, hogy két olyan üzlet is van nagyon közel hozzám, amiket én imádok, és szükségem is van rá. Az egyik egy könyvesbolt. Mióta megtanultam olvasni, azóta imádok könyveket olvasni. Rengeteg könyvem van, tele van a lakásomban mindkét könyves szekrényem. Illetve van még egy könyvtár is a környéken, nagyjából tíz perc séta, ahova már rögtön be is iratkoztam.

Mellette pedig, mármint a könyvesbolt mellett, van egy autósbolt. Nem vagyok oda annyira az autókért, mint a fiúk többsége, azonban vezetni szeretek, szóval legalább van valami közöm az autókhoz. Mivel akkor még nem volt saját kocsim, apa vagy anya adta oda a sajátját. Van két testvérem, mindannyiunk között van legalább három év korkülönbség, tehát anyuéknak meg kellett valahogy oldaniuk azt, hogy mikor és ki viszi iskolába vagy óvodába a gyerekeket. Éppen ezért van két autójuk. Most már, hogy mindenki elköltözött, arra használják a két kocsit, hogy munkába mennek, vagy valaki nekem adja kölcsön a sajátját. Van egy nővérem és egy bátyám, a bátyámnak van saját kocsija, de a nővérem nincs oda az ilyesmiért, ezért ő még a jogsit sem tette le. Neki tökéletes, ha a párja furikázza őt.

Így tehát felváltva szoktam megkapni a kocsijukat, ha éppen szükségem van rá. Azonban egyszer anya kocsija tönkrement, így autószerelőhöz kellett vinni. Ez azt jelenti, hogy maradt egy kocsijuk, amit használni tudtak, az is apáé volt. Tehát apa vitte be minden nap anyát dolgozni, tehát apánál volt egész nap a kocsija, szóval így én sem tudtam addig elkérni. Nem volt akkora gond, nem haltam bele, meg igazából annyira szükségem sem volt rá, szóval nem aggódtam. Azonban mondták apáék, amikor náluk voltam, hogy kellene az autóhoz beszerezniük egy-két dolgot. Én pedig azonnal kapcsoltam és szóltam nekik, hogy a közelemben van egy jó kis autósbolt. Másnap elmentem apával, megnéztük a kínálatot és végül úgy döntött, hogy ha majd kell neki valami, akkor ide fog járni és beszerezni mindent.

Azóta aztán kész lett anya autója, minden visszaállt a régi kerékvágásba, azonban elgondolkoztam ez az eset után, hogy lehet itt lenne az ideje venni egy autót magamnak, mert ha megint ilyen lesz és mondjuk nekem sürgősen kellene egy autó, mert például elutazom vagy bármi hasonló, akkor pechem van, mert nem lesz autó, amit kölcsön kérhetnék tőlük. Ez mondjuk, még a jövő zenéje, nem akarok most azonnal autót venni, de tudom, hogy egyszer ennek is el fog jönni az ideje.