Nem csak a könyvnek, a telefonnak is kell tok

Mióta emlékeim vannak, azóta tudom, hogy imádok olvasni. Egészen pici koromban is már képes könyveket kértem különböző alkalmakra, és ahogy nőttem, úgy folytatódott ez, csak regényekkel. De nem csak az volt mindig fontos számomra, hogy mi van a könyvben, hanem vigyáztam is arra, hogy a külseje ép maradjon. Hiszen ha bárkinek kölcsönadom őket, nem kell így szégyenkeznem amiatt, hogy szamárfülesek, gyűröttek a könyveim. Általában a külső borítón szokott lenni egy puha papírborító, amit én rendszeresen leveszek olvasáskor, hogy biztosan ne sérüljön. Sokat gondolkoztam azon, mit tehetnék még, hogy ennél is jobban óvjam szeretett könyveimet, és ekkor beugrott a válasz. Mindig is jó kézügyességem volt a varráshoz, így eldöntöttem, hogy elkezdek könyvtokokat varrni, hogy megóvjam őket a megrongálódástól. Ez az ötlet nem csak nekem tetszett, mások is szerettek volna ilyen védőréteget a könyveikre, így ahogy egyre közismertebbé vált, mit csinálok, megrendeléseim is érkeztek. Mára már kész vállalkozássá nőtte ki magát a könyvtokok varrása.

Manapság más egyéb alternatívák is rendelkezésünkre állnak olvasás terén, hiszen már nem csak könyvek kínálják ezt az élményt. Persze nekem ez a legjobb megoldás, hiszen nincs más, a könyv illatához és tapintásához fogható dolog. Viszont én magam is egyre többet olvasok a telefonomon, így úgy gondoltam, ez is védelemre szorul. A mobiltelefon tok vásárlás jelentette a megoldást, úgyhogy elkezdtem az interneten nézelődni, milyen lehetőségek állnak rendelkezésemre. Szerencsére találtam is egy weboldalt, ahol rengeteg fajta tok közül tud az ember válogatni, így szinte biztos, hogy mindenki megtalálja a naki megfelelő darabot. Mivel nekem Samsung telefonom van, így értelemszerűen olyan termékek után kezdtem nézelődni, amik passzolnak ehhez a márkához.

Meg is találtam a szerintem hozzám legjobban illő tokot. Ugyanis, amikor megláttam kiírva, hogy könyvtok, tudtam, hogy ezek azok a darabok, amelyek közül ki fogom választani a legjobbat. Hiszen már a nevében is szerepeltek hőn szeretett könyveim! Illetve emellett az sem volt hátrány, hogy a tok a képernyőre volt hajtható, így megóvva a kijelzőt a külső mechanikai hatásoktól. Nagyon tetszett az is, hogy volt a telefontokon egy úgynevezett megtekintőablak. Ennek az a különlegessége, hogy az ember ráhajtott állapotban is láthatja a legfontosabb értesítéseket, mint például a nem fogadott hívásokat, üzeneteket vagy akár az időjárás jelentést is. Amint a tokot ráhajtjuk a telefonra, az magától lezár, és ha kinyitjuk, akkor pedig felold, így már készen is áll a használatra. Nekem nagyon tetszett ez a megoldás, mert korábban már többször volt amiatt problémám, hogy elfelejtettem lezárni a telefonomat, és például a zsebemben valami megnyomta, és magától tárcsázott valakit.

Az olvasottak hatására úgy döntöttem, hogy megrendelem a telefontokot. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon szép, mutatós darab. Így a könyveim mellett már amiatt sem kell aggódnom, hogy a telefonom megfelelően van-e védve.