Ez a siófoki szállás egy könyvmolynak is pihenést ígér

Akárki akármit gondol, egy könyvtáros élete sem fenékig tejfel. Hiába van csend, hiába tűnik úgy, hogy az egyre népszerűtlenebbé váló intézményben dolgozni egy pihentető leányálom, azért ennek is megvannak a maga árnyoldalai. Abba, hogy mennyi idióta szállingózik be hozzám naponta, vagy hogy milyen nehéz megfelelő eszközök nélkül rendet tartani, plusz milyen késésekkel és állapotokban hozzák vissza a köteteket, arról már inkább ne is beszéljünk. Rengeteg intézni valóm akad nap mint nap, és soha senki még csak meg sem köszöni a segítségemet. Csomó ember fejében úgy él az állásom, mintha az maga lenne a nyugdíjas álom, közben azt elfelejtik, hogy azért ha egy több száz kötettel megpakolt kocsit tologatva kell katalógus szerint végigjárnom a sorokat, és gyakran 4-5 méter magasra felmásznom a könyvek helyre rakásához, akkor azért az nem annyira pihentető meló. Oké, nem egy útburkolás vagy falazás, de azért köszönöm, nekem is megvan a magam baja. Amikor legutóbb besokalltam, akkor az egyik kollégám mentette meg a testi-lelki épségemet a siofokszallas.info oldallal, ami utána végül a nyaralásom kulcsa lett, és aminek köszönhetően újult erővel tudtam visszatérni a munkába.

siófoki szállás

Nincs kiemelten sok szabadságom egy évben, és egyébként se vagyok egy nagy nyaralós. Mindig is viszolyogtam a vízparttól, sokkal inkább a kulturális kikapcsolódás híve vagyok. Viszont van olyan, hogy elég a kultúrából, és már tényleg semmi másra nem vágyom, csak az önfeledt pihenésre. A tavalyi nyaram is ilyen volt, amikor már kezdtem egy ideggóccá válni. Egyre csak azt láttam, hogy ez itt, az meg amott nyaralt, nekem pedig csak nőttek a csomók a hátamban. A könyvtárba betérőkkel is kimért és hűvös kezdtem lenni, és a kollégáim is megjegyezték, hogy rám férne már egy kis kikapcsolódás. Az egyikük javasolta nekem a siofokszallas.info oldalt, állítása szerint a családjával már többször is választották ezt a siófoki szállást, és mindig maximális elégedettséggel tértek haza. Van olyan apartman amely medencés, van amely közvetlenül a Balaton parton van, van ami egy nagy családi ház, gyönyörű kerttel, grillel, szóval bőven lehet válogatni közülük. Az egyik munkahelyi gépen meg is mutatta ennek a szuper siófoki szállásnak az oldalát, én pedig megjegyeztem magamnak, hogy otthon aztán alaposabban szemügyre vehessem. Este aztán a férjemmel együtt leültünk, és közösen áttanulmányoztuk az oldalt, megnéztük az összes apartmant. Egyébként nagyon megnyerő a weboldaluk, szépen kidolgozott, minden információ rajta van, a képek nagyok és jól átadják a lényeget. Aztán eldöntöttük: megérdemlünk végre egy kis pihenést.

Még másnap előre kiírattuk a szabadságunkat, és lefoglaltuk a szállást. Innentől kezdve már csak izgatottan ki kellett várni, hogy eljöjjön a agy nap, és útra kelhessünk. Az utunk sima volt, és a szállásunkat elfoglalva éreztük csak meg igazán: erre már nagyon szükségünk volt. Egy hétig kényeztettük magunkat, nagyon jókat ettünk, pihentünk, kirándultunk, úszkáltunk, és jól éreztük magunkat. Korábban észre se vettem, hogy mennyire igényeltem már az ilyen jellegű kikapcsolódást. De, mint tudjuk, evés közben jön meg az étvágy. Visszatérve mintha kicseréltek volna, vidám és energikus lettem, és a munkatársaim is sokkal szívesebben dolgoztak velem. Köszönhető mindez a kollégámnak, és a siofokszallas.info oldalnak, akik igazán értenek ahhoz, hogy hogyan kell pihenni és kikapcsolódni, és hogy az ember újjá születve távozzon tőlük. Szerintem nem kérdés, hogy legközelebb is őket fogjuk választani.