Olvasás mellett a másik hobbim a motorozás

Valószínűleg már mind jól tudjátok rólam, hogy mennyire szeretek olvasni. A könyvek jelentik az elsődleges szenvedélyemet, az olvasás egyszerűen hihetetlen mód ki tud kapcsolni egy-egy fárasztóbb nap után. Igazából mindegy is, mit olvasok, a lényeg csak, hogy dolgozzon közben a képzeletem, és arra a néhány órára kerüljek ki a hétköznapokból.

Viszont azt már feltehetőleg kevesebben tudjátok, hogy a másik nagy hobbim a motorozás. A múltkor pedig új abroncsot kellett néznem a motoromra, ekkor ajánlotta valaki, hogy nézzek fel a https://www.motortire.hu honlapra.

Na de mit is kínál a Motortire? Nézzük!

A cég közel 14 éve foglalkozik motorabroncsokkal és azok felszerelésével. Ez azt jelenti, hogy nem csak nagy választékot találsz meg náluk a webshopban, hanem bizony motoros műhellyel is rendelkeznek, ahol szinte bármilyen típusú motort várnak, legyen szó sport, túra, chopper, cross vagy robogóról. Ez kifejezetten hasznos azoknak, akiknek nincs nagy tapasztalatuk a gumiabroncs szerelés terén. Azért azt fontos megemlíteni, hogy mindehhez előzetes bejelentkezésre van szükség. Ezt az időpontfoglalás menüpontban tudjátok egyébként megtenni, ahol ki lehet választani, milyen szolgáltatást szeretnél és milyen járműre.

Ha felmentek a https://www.motortire.hu weboldalra, rögtön látjátok, hogy a nagy kínálat miatt érdemes célirányosan keresni, azaz szűkíteni a kiadott találatokat. És hogy miként tudod ezt megtenni? Fent a honlap tetején van egy úgynevezett motorgumi kereső, amibe minden adatot be tudsz vinni a számodra ideális gumival kapcsolatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megadhatod az abroncs szélességét, magasságát, átmérőjét, márkáját és kategóriáját (például Supermoto, Enduro, moped). Ezen kívül azt is beállíthatod, hogy új vagy használt gumit keresel-e, ami szintén nagy segítség a böngészéskor.

A márkák terén rengeteg típussal találkozhatunk, de ha nem állítjátok be a lap tetején a konkrét keresést, akkor érdemes a motor szerint szűkíteni a találatokat. Így ugyanis megtalálhatjátok a saját motor márkátokhoz legjobban passzoló gumikat, és nem kell magatoknak kitalálni, mit érdemes venni. Nekem például Benelli motorom van, amihez többféle abroncsot is ajánlanak, van köztük Bridgestone, Continental, Dunlop vagy éppen Metzeler is. Nyilvánvalóan a választás attól függ leginkább, hogy az adott motor milyen paraméterekkel rendelkezik, ezért is érdemes mindennek utánanézni, mielőtt kiválasztjuk a konkrét gumit. De ebben is segítenek a https://www.motortire.hu honlapján az egyes daraboknál írt adatok (méret, kategória, típus, sebesség…), én is ezek alapján választottam végül abroncsot. Így a döntés végül egy Dunlop gumira esett mind az első, mind a hátsó kerekek esetében is, mivel – ugyan ezek a termékek drágábbak – de legalább biztosan jó minőségűek.

Az általam választott abroncsok voltak is készleten, úgyhogy megrendeltem őket, és úgy döntettem, hogy az egyszerűség és gyorsaság kedvéért most bemegyek érte személyesen. Az üzlet egyébként a tizenkilencedik kerületben található, ami kocsival nincs olyan messze, és hétköznaponként nyitva vannak reggel 8 és délután 5 óra között. Figyeljetek viszont oda arra, hogy hétvégén nincsenek nyitva, nehogy feleslegesen menjetek el átvenni a rendelt árut!

Szóval nekem minden simán ment az átvétellel, két napon belül már nálam is voltak az abroncsok, amiket rögtön fel is szereltem a motoromra. Úgyhogy én nagyon elégedett voltam a Motortire gumijaival, biztosan én is fogom ajánlani másoknak, hogy nézzenek fel a https://www.motortire.hu oldalra. Két könyv elolvasás között valószínűleg én is ezt fogom tenni a jövőben, hiszen, ha ügyesek vagyunk, akkor egy-egy jó akciót is ki lehet majd fogni. Szóval legyetek résen, és vásároljatok gumiabroncsot a Motortire-től!