Az új könyvesboltom

Eladó ház Debrecenben, ahol végre be tudom rendezni a saját kis antikváriumomat. Ezt kerestem nagyon sokáig, de nem találtam sehol olyat, ami megfelelt az elképzelésemnek. Mindenféleképpen központi elhelyezésű házat szerettem volna, mert a kis boltom azért nem az a vállalkozás, amivel a város szélén is megél az ember. Végül a Nextapro oldalon sikerült találnom megfelelő házat. Sőt, ott sikerült a legnagyobb kínálatot találnom. Az ilyen hirdetéseket azért is szeretem jobban, mert egyenesen a tulajdonosok rakják fel. Persze ez nem minden esetben van így, de én azokkal instant nem is vettem fel a kapcsolatot és nem is foglalkoztam, akik ingatlanossal dolgoznak. Én szeretek mindent magamnak pontosan elintézni és nem szeretek plusz pénzt fizetni azért, hogy ne tudjam, hogy mit csinál a másik. Na mindegy, ez csak a személyes véleményem. De ha más is úgy van vele, mint én, akkor biztos örvend annak, ha saját tulajdonosoktól vásárolhat.

A Nextaprón azért is szeretem, mert pontosan tudtam keresni rá, hogy mit akarok vásárolni, milyen típusú ingatlant és hogy hol. A házról egyébként annyit, hogy valami olyasmit szerettem volna kialakítani, mint a 18. és 19. század könyvesüzletei. Nemcsak antikvárium, hanem könyvüzlet is, de csak kisebb, specifikusabb jellegű könyvek találhatóak meg. Én és a feleségem dolgozunk az üzletben, és ott is lakunk az épületben. A berendezést is később úgy alakítottuk ki, hogy hajazzon a régmúltra. A Nextaprón sikerült rengetek antik berendezést megvásárolnunk, például több polcot is onnan vásároltunk, melyek nem találnak pontosan, de mégis nagyon jól működnek együtt egymással és a könyvekkel.

Szóval sikerült megtalálni a tökéletes házat ehhez az elképzeléshez. Természetesen ehhez az kellett, hogy több eladóval is felvettem a kapcsolatot, amíg megtaláltam az igazit, de megérte!