Repülés előtt érdemes megnézni a kabin bőröndöket a bagboxnál

Azt szeretem a könyvekben, hogy olvasás közben messzi tájakra utazhatok el, anélkül, hogy akár egy lépést is kellene tennem. Ez kényelmes és izgalmas is, feltéve, hogyha az adott könyv igazán jól van megírva. Vannak például kifejezetten olyan szerzők, akiknek a műveiben gyakori motívum az utazás, az ő történeteik a legtöbbször egy izgalmas városban, vagy országban játszódnak, és a könyv lapjain nemcsak a történet bontakozik ki, hanem az adott hely kultúrája is. Ezek a kedvenc típusú könyveim.

Régebben megelégedtem azzal, ha csak olvasás közben utaztam, de az utóbbi néhány évben, köszönhetően annak is, hogy már van rá lehetőségem, kedvem támadt ahhoz, hogy a könyvekben olvasott helyszíneket élőben is meglátogassam. Írtam ezekről egy listát, és minden spórolt pénzemet arra költöm, hogy évente egy-két alkalommal részt vehessek egy ilyen „könyves” utazáson.

Általában már hamar lefoglalom az utat, mert úgy többet tudok spórolni, és legtöbbször fapadossal repülök, ami a neve ellenére egyáltalán nem rossz. Annyit mondjuk érdemes tudni, hogy az ilyen típusú légitársaságoknál nem éri meg feladni bőröndöt, hanem inkább kézi poggyászba érdemes pakolni, aminek csupán annyi a hátránya, hogy nem mindegy, mekkora. Szerencsére manapság már vannak direkt olyan táskák, tisztességes nevükön kabin bőröndök, amik pontosan akkorák, hogy felvihesd kézipoggyásznak.

Az első utam előtt be is szereztem egy ilyen kabin bőröndöt, ami velem volt, ha jól számolom, öt utazásom során. Amikor azt vásároltam, akkor éppen nem volt túl sok pénzem bőröndre, szóval nem a minőség, hanem az ár alapján választottam. Mint tudjuk, általában olcsó húsnak híg a leve, az első kabinbőröndömmel így jártam. Valljuk be, egy jó minőségű bőröndnek nem kellene öt utazás után bemondani az unalmast. Ebből is látszik, hogy az az említett bőrönd minden volt, csak éppen nem minőségi.

Mivel a jövőben is szeretnék még utazni, úgy döntöttem, hogy szükségem lesz egy új, jó minőségű utazótáskára. Múlt héten rá is szántam magam a vásárlásra és kabin bőröndöket böngésztem a bagboxnál. A bagbox egy olyan honlap, ami táskákat árul, a legkisebb elegáns retikülöktől a bőröndökig, férfiaknak és nőknek egyaránt. Az egyik kollégám ajánlotta a honlapjukat, amikor szóba jött egy beszélgetés során, hogy kabin bőröndöt szeretnék vásárolni. A bagbogxnál van külön olyan kategória, hogy kabin bőröndök, így aztán biztos lehet benne az ember, hogy amit kiválaszt az meg fog felelni egy fapados légitársaság elvárásainak.

A nagy választékból könnyen és gyorsan ki tudtam választani azt a táskát, ami a legjobban megfelelt az ízlésemnek és az igényeimnek is, ezúttal ügyelve arra, hogy ne a spórolás, hanem a minőség legyen az elsődleges szempont. Ha az ember jobban belegondol, rájön arra, hogy alapvetően drágábbra jön ki az, ha gyakran vesz olcsó táskát, mint egyszer egy magasabb árút, de cserébe jó minőségűt. Most ezt tettem és nem bántam meg.

Amikor megérkezett a táska örömmel tapasztaltam, hogy a kép nem volt megtévesztő és tényleg egy nagyon jó táskát vásároltam. Igaz, hogy még nem próbáltam ki élesben, mert legközelebb jövő tavasszal fogok utazni, de megnyugtat a tudat, hogy már megvan az új kabin bőröndöm a bagboxtól, ami valószínűleg nagyon sok utazás során hű társam lesz a jövőben.