Milyen különleges ötletek származnak könyvekből!

Én is nagy könyvfaló vagyok a barátaimhoz hasonlóan. Imádom bennük, ahogyan elvarázsolnak, ahogy elvisznek egy teljesen új világba. Nagyon sokáig a thriller műfaja volt a kedvencem. Ugye az a különbség a thriller meg a horror között, hogy a thrillerben sosem lehet természetfeletti elem, én pedig ezt nagyon szeretem, mert egy viszonylag földhözragadt ember vagyok.

Imádtam fikciós műveket olvasni mindig is, azonban az utóbbi években fokozatosan áttértem a nem fikciós, esetleg ismeretterjesztők könyvek olvasására. Ez is megadja azt a kalandvágyat, mint amit egy fikciós könyv olvasásánál átélek, csak ennek valós kihatása is van gyakran. Iszonyatos, mikre nem képes egy jó könyv! Segítettek a testedzésben, a főzésben, de volt olyan, hogy a kertészkedésben is. Vicces volt! Találtam egy könyvet, ami azt ígérte, hogy könnyedén megtanít kertet nevelni. Én ebben először nem hittem, de aztán hamar ráéreztem a könyv segítségével a kertészkedés alapjaira. Így eldöntöttem, hogy mostantól nyitott leszek, bármilyen vad dologra is próbál rávenni engem egy könyv, hiszen úgy érzem pont ezek az apró kalandok teszik élhetővé és varázslatossá az egyébként szürke hétköznapjaimat.

Múltkor egy DIY-al foglalkozó könyv keltette fel az érdeklődésemet. Volt benne minden, asztalkészítéstől kezdve, egészen a fafaragásig. Azonnal függő lettem, egy ideig szinte minden csak házi készítésű volt a lakásomon. Nem tudtál olyan dologra rámutatni, ami legalább egy kicsit nem az én kezem munkája lett volna, és ez hihetetlen büszkeséggel töltött el. Azonban a könyv végén volt egy olyan ajánlás, ami még így nagy háttértapasztalattal is meghökkentett. Szappan és gyertya készítés házilag. Mivan?

Újra azt a kört futottam le mint régen. Ez annyira misztikus és nehéz folyamatnak tűnt, hogy egyszerűen el sem akartam hinni, hogy egy könyv még ilyesmikre is meg tud tanítani. Azt sem tudtam, hol kezdjem el. Honnan szerezzem be az alapanyagokat? A könyv azt ajánlotta, hogy keressek egy gyertya alapanyag nagykert, lehetőleg egy webshopot.

Én rákerestem, hogy gyertya alapanyag nagyker és a legmegbízhatóbb találat valóban egy webshop volt, a pipereporta.hu oldal. Itt tényleg nagyker áron tudtam vásárolni különböző gyertya alapanyagokat. Ez fontos nekem, hiszen nincsen különösen jó fizetésem. Fontos nekem, hogy a hobbim, amiből nem keresek plusz pénzt, ne kerüljön túl sokba. Szeretném, hogy azt, amit megszeretek, hosszútávon is tudjam űzni, ezért nagyon megörültem, hogy ezeket az alapanyagokat ilyen baráti áron tudom majd beszerezni. Az is fontos szempont volt nekem, hogy tudjak házhozszállítással rendelni. Én viszonylag sokat dolgozom, mivel egyedül tartom el magam. Egy jó albérletet bérlek, egészen jó helyen, viszont ennek a komfortnak bizony ára van. Sokat dolgozom, hogy el tudjam tartani magamat, ezért nem töltök olyan sok időt otthon. Azt a kevés szabadidőt, amim van, nem szeretném azzal tölteni, hogy különböző boltokba rohangálok és keresgélem azt, amire szükségem van. Sokkal kényelmesebb leülni a laptopom elé, és az otthon melegéből kiválogatni mindent, ami csak kellhet. Ráadásul egy webshopon azonnal látom azt, hogy van-e készleten minden, amit vásárolni szeretnék. Plusz pont tehát, hogy így tudtam megrendelni az alapanyagokat.

Az is nagyon szimpatikus volt nekem, hogy ennyiféle terméket árulnak. Mivel, ahogyan mondtam, gyakran egész egyszerűen nincs időm rohangálni mindenfele, vagy órákat eltölteni keresgéléssel, ezért nekem abszolút áldás az, hogy ilyen gyorsan, egy helyről össze tudok szedni mindent. Ez a bolt aztán valóban gyertya alapanyag nagyker, hiszen van itt minden, amire csak az embernek szüksége lehet.

gyertya alapanyag nagyker

Egy teljesen új világ nyílt meg nekem. Korábban egyáltalán nem tudtam, hogy mennyi dologból áll össze egy gyertya. Szerencsére egy nagyon rendszerezett, jól összerakott weboldal az övék, ezért viszonylag könnyen megtaláltam mindent, amit kerestem, annak ellenére hogy nem is értek a témához.

Ehhez plusz jó volt, hogy a weblapjaikon lehet találni oktatóvideókat is a témában. Bár a könyv, amit rendeltem, igen részletesen és érthetően magyarázza el a gyertyakészítés alapjait, nekem nagyon nagy segítség tud lenni az, hogyha valamit tudok vizualizálni. Én már az iskolában is abszolút az a gyerek voltam, aki sokkal jobban meg tudott érteni dolgokat, amikor vizuálisan, kézzel foghatóan is elmagyarázták neki. Mindig szerettem, ha rajzoltak a táblákra, vagy amikor a lehetőség adta, konkrétan meg is mutatták nekem a dolgot, amiről szó volt. Ezért iszonyatos nagy segítség volt, hogy a weblapon rajta voltak ezek a videós útmutatók, hiszen ezzel pontosan láttam a képeken, hogy mit és hogyan kell csinálni, ha esetleg a szövegből valamit nem értettem.

Az ilyen kis bónusz dolgok nekem mindig sokat jelentenek. Pozitív, mikor egy cég kisegíti az embert extra szolgáltatásokkal, mivel ilyenkor azt érzem, hogy személyes kapcsolat lép fel közöttünk, még, ha anyagilag nem is olyan extra juttatás. Például, mikor éttermekben ingyen lehet az ételre rakni a szószt, vagy ingyen szerencsesüti jár az ételhez. Pontosan ilyen kis kedves ajándék volt nekem ez a sok oktatóvideó, amit a honlapon találtam.

Azóta sokan kérdezik, hogy nem túl bonyolult folyamat-e ez az egész, vagy, hogy esetleg őket is érdekelné a gyertyakészítés, de egyszerűen félnek belevágni. Ilyenkor tök jó, hogy ezeket a videókat át tudom küldeni nekik, ha pedig az alapján tetszik nekik a dolog, akkor ott van mellé a könyv is, amiben rátaláltam erre az egészre, valamint a pipereporta.hu is elérhető számukra.

Rendszeres vásárlójuk vagyok, és eddig szerencsére egyszer sem kellett csalódnom ezekben a termékekben, és bátran ajánlom mindenkinek, aki gyertya alapanyag nagykert keres. Szerintem ritka, hogy egy webshop ennyire ügyesen és precízen legyen összerakva. Bár pár hónapja még nem gondoltam volna, hogy ez ilyen könnyen menni fog, ma már nagyon boldogan használom a saját készítésű gyertyáimat, és tök jó, hogy én állítom össze őket. Olyan ez, mint egy kis játék, és izgalmas mindig újabb és újabb kombinációkat kitalálni, újabb és újabb recepteket kipróbálni, és azokat másokkal megosztani. Egész kis közösségem van már hasonló érdeklődésű emberekből.

Én nagyon tudom ajánlani a pipereporta.hu webshopot, ha valakinek gyertya alapanyagokra van szüksége. Abszolút baráti áron adják a termékeiket, és szeretem bennük, hogy tényleg szinte mindent megtalálok, amire szükségem van egy helyen. Házhoz és csomagponthoz is szállítanak. Ez azért jó, mert ismerek olyan embert, aki nincs otthon annyit, hogy át tudja venni a futártól a csomagot, ilyenkor tök jó, hogy van olyan opció, amivel egyszerűen átveszem a legközelebbi csomagpontból. Alapból nagyon szeretem, hogy nem kell órákat rohangálni különböző szaküzletekbe, hanem az otthonom kényelméből tudok megrendelni mindent, amire szükségem lehet. És a legjobb, hogy még segítenek is az embernek beletanulni a gyertyakészítés bonyolult folyamatába!