Az olvasás mellett a kertészkedés a másik hobbim

Olvasni jó, számomra legalábbis ez a legjobb kikapcsolódási forma. Szeretek olvasni és szeretek jó könyvekkel a teraszon üldögélni egy finom kávé vagy tea, limonádé mellett. Az olvasás mellett pedig újabban a kertészkedés is kikapcsol.

Ehhez persze az kellett, hogy végre kertes házba költözzünk és tudjak élni az álmaimnak. Bár korábban az erkélyen is neveltem növényeket, volt pár virágom és fűszernövényem, a kert teljesen más dolog. Itt sokkal szabadabb az ember és sokkal közelebb van a természethez, mint egy erkélyen.

Amikor kertünk lett, nem is gondoltuk, hogy milyen sokféle dologra van szükségünk ahhoz, hogy szép kertünk legyen. Eszközökre, felszerelésekre, magokra, és minden másra. Ezért is jó, hogy baráti ajánlásra felkerestük a párommal a gazdabolt.hu webáruházat, ahol mindent meg tudtunk venni, amire csak szükségünk lehet. Persze vannak kertészeti áruházak és vannak nagyáruházak is kertészeti részleggel, de számomra sokkal kényelmesebb és egyszerűbb a netes vásárlás.

Mert így akár este, éjszaka is keresgélhetek, nem kell egy egész napot rászánni, ahogy jönnek az ötletek, gondolatok, úgy tehetem az egyes termékeket a kosárba. Ezt egy rendes áruházban nem igazán lehetne kivitelezni, ráadásul az én türelmem igen véges. Vásárolni fárasztó, ez az én véleményem és ezért, amit csak tehetek, az interneten veszek meg.

A gazdabolt.hu ebből a szempontból is igazán szerencsés választás. itt minden megvan, ami csak kellhet, ráadásul igen kedvező árakon.

A mag rendelés is egyszerű és gyors, ha a gazdabolt.hu kínálatából keresgélünk. Hogy mi minden kapható itt? Például paprika magok és itt aztán tényleg széles a kínálat. A mag rendelés még sosem volt ilyen egyszerű, a világ legerősebb paprikájának magja is kapható itt, ezen kívül almapaprika mag is. Az egyik kedvenc savanyúságom a káposztával töltött almapaprika és nagyon örülök neki, hogy ezt már én magam is meg tudom csinálni. Vannak itt igazán különleges magok is, például az articsókák, amivel ugyan kacérkodok már egy ideje, de még csak a gondolkodás fázisában vagyok. Jó tudni, hogy ha mag rendelésre kerül sor, akkor ezt is megtalálom a gazdabolt.hu-n.

De ugyanígy vannak itt salátamagok is. Szeretem a salátákat, mert finomak, egészségesek és itt ezt is széles választékban meg lehet találni. Például az ázsiai salátát, amit magam is vetettem és nagyon szép és finom lett a termés. Ehhez persze az is kell, hogy jó minőségű legyen a talaj és a vetőmag is, és ha bármilyen fertőzés, probléma adódik, akkor az embert tudja kezelni azt. Nekem mindebben a gazdabolt.hu nyújt segítséget, mert a talaj előkészítéséhez is itt találtam meg a szükséges dolgokat és a vetőmag is kiváló minőségű. Ha pedig valamilyen betegség üti fel a fejét, biztos lehetek abban, hogy a gazdabolt.hu-n megtalálom az ideális növényvédőszert.

A mag rendelés témájánál maradva érdemes szót ejteni a paradicsomról is, ami szintén kapható itt, számos fajta elérhető kiváló áron. Korábban meg kellett elégednem a balkonparadicsommal, ma már sokkal szélesebb skálán mozgok, már ami a növényeket illeti.

A párom egyik nagy kedvence a kelbimbó, és most végre magunknak meg lehet az egészet termelni. Azért is jó kertészkedni, mert így sokkal közelebb vagyunk a természethez. Mindig azt esszük, ami épp megterem és szerintem ez így az egészséges. Egyébként is évek óta törekszünk arra, hogy helyi, szezonális és természetes ételeket együnk, de ez így, hogy saját kertünk van, még könnyebb.

A mag rendelés pedig sosem volt még ilyen egyszerű, mint a gazdabolt.hu-nál. Vetünk például babot is, és a zöldbabot általában azonnal meg is esszük, a szemesbab pedig sokáig eláll, ha jó helyen tároljuk és figyelünk a zsizsikre. Salátababot is ültettem már idén, mert nagyon szeretjük és igen jó termésre számíthatok, annyi biztos.

A gazdabolt.hu kínálatában sok-sok vetőmagot találunk, babot, borsót, kifejezetten csíráztatni való magokat, drazsírozott vetőmagokat, ami azt jelenti, hogy minden kis drazséban van egy mag. A mag felületén pedig műtrágya és fertőtlenítőszer van, az ilyen magok használata abban segít, hogy pontosabban lehessen vetni és ne kerüljön túl sok mag egy helyre. Például amikor sárgarépát vetünk. A gyökérzöldségek mindig jól jönnek és jól is tárolhatók egyébként, csakúgy, mint a hagymafélék, melyek magjai szintén elérhetők a gazdabolt.hu-n.

A káposztát, karalábét és karfiolt is könnyű vetni és gondozni is, szerintem érdemes ezekből is ültetni egy kevés mennyiséget. Annál többet a paradicsomból, amit aztán télire is elrakhatunk. Lecsónak vagy le is fagyaszthatjuk, vagy csinálhatunk belőle paradicsomlevet. A paradicsom igen bőtermő, így érdemes előre gondolkodni azon, hogy mit is fogunk készíteni a termésből.

Mint ahogy az uborka is jó sok termést hoz és finomabb és olcsóbb is, ha magunknak termeljük. A dinnyével kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy beleteszem a savanyúságba, de a sütőtök termés például egész jó szokott lenni. Ha pedig valaki szereti az egyszerű dolgokat, akkor érdemes vetőmag szalagot vagy korongot vásárolnia. Ez nagyon hasznos dolog, a vetőmagok itt két papírszalag közt vannak olyan távolságban, ahogy az kell. A szabad földbe kell ezeket vetni és így beöntözni. A korongokat pedig a cserépbe kell tenni.

A mag rendelés során tehát érdemes alaposan átgondolni, hogy mi mindenre is lesz szükségünk és eszerint mérlegelni. A gazdabolt.hu pedig a legjobb hely a vásárláshoz.