A szakácskönyvek a kedvenceim

A születésnapomra vagy karácsonyra szakácskönyvet venni nekem sosem lehet mellélövés. Ez nem csak azért van, mert egyébként imádok főzni, hanem más okai is vannak. A szakácskönyvnek a kialakítása egy evolúción esett át az elmúlt években. Talán emlékszik még itt valaki arra, hogy milyen volt egy hagyományos, régi szakácskönyv: a tényekre szorítkozott. Szárazon közölte a hozzávalókat az adott ételhez, majd leírta az elkészítési javaslatot. Persze ezekhez a régi könyvekhez lehet érzelmileg kötődni, hiszen ezek akár generációról generációra öröklődhetnek a családban.

Én azonban imádom az új szakácskönyveket. Mostanra már nagyon dizájnosak lettek, és sok szép képpel rakják tele őket. Sok esetben a témájuk is túlmutat a megszokotton. Például van, hogy egybekötik őket egy ország kultúrájának a bemutatásával. Vannak extrémebb esetek is. Nem rég a könyvesboltban jártam, és egy olyan szakácskönyve futottam bele, amiben egy sci-fi film világa ihlette ételeket lehetett találni.

Persze van, hogy nem tudok mindent ételt elkészíteni egy könyvből, mert profinak kéne lenni hozzá.

Ilyen ételek fogyasztására több esélyem van egy olyan étteremben, ahol olyan komoly konyhai berendezésekkel dolgoznak, amiket be lehet szerezni az Rdealer-től. A weboldalukon láthatjuk, hogy sok különböző kategóriában kínálnak fel konyhai gépeket. A termékikre jellemző, hogy ipari felhasználásra készültek. Ez azt jelenti, hogy a rendszeres és napi szintű használat esetén is hosszúéletük maradnak. A használatuk a lehető legegyszerűbb, amire szükség is van egy pörgős étteremi konyhában. Ezekkel a gépekkel a munkafolyamatok a lehető leggyorsabban elvégezhetőek, amire szükség is van, hiszen egy étterem konyhájában általában kevés az idő és folyamatos a pörgés.

Vegyünk például egy tészta dagasztógépet, amiből itt bőséges választékot találhatunk. Egy pékségnek, cukrászdának és egy pizzériának egy alapvető eszköze kell, hogy legyen, hiszen gyakorlatilag folyamatosan tésztát kell készíteni. Egy ilyen gép, amit itt találtam, képes arra, hogy napi szinten és problémamentesen működjön. Minden olyan része, ami érintkezhet az étellel, rozsdamentes acélból épül fel. Ezek a részek a spiráldagasztó, a tartály és a védőrács. Ez a gép annyira csendes amennyire csak lehetséges. Ebből is látszik, hogy az Rdealer igyekszik olyan termékeket bevonni a kínálatba, melyek ergonómiai szempontból is megfelelnek a követelményeknek.

A weboldal egészére jellemző, hogy minden termékhez kiírják a fontos műszaki adatokat. Látszik, hogy a szakmaértelem és a tapasztalat milyen erősen jelen van a forgalmazónál, mert a termékek leírása mindent megválaszol, amit egy vendéglátós kérdezhet.

Külön kiemelném, hogy itt nem csak új, de használt gépeket, berendezéseket és eszközöket is találhatunk. A termékek felsorolásánál egy jól látható ikon jelzi azt, hogy új vagy használt termékről van e szó. Ilyen esetben a garancia is változik: új termékek esetén 1 év, míg a használt gépeknél 3 hónap garanciát vállalnak. Abban az esetben, ha valakinek az ár a legfontosabb szempont, akkor érdemes lehet a használt termékek között keresgélnie. Ezt egy nagyon egyszerű lépésben meg is tudja tenni: a termékkategória kiválasztása után a szűrés segítségével csak annyi a dolga, hogy kipipálja a használt rubrikát és az oldal már csak a másodkézből való termékeket fogja mutatni. A termékek szűrése más módokon is történhet: lehetőség van ár, alkategória és márkák alapján is szelektálni a termékeket.

A fizetési és a szállítási lehetőségeket könnyedén megbeszélhetjük a forgalmazó egy dolgozójával, az oldalon megjelölt kapcsolatok egyikén keresztül.