Ezúttal nem könyvet, hanem egy remek vízszerelő oldalát olvastam

Talán nem árulok el nagy titkot, mikor azt mondom, hogy nagyon szeretek olvasni. Ez nálunk családi hagyomány, a szüleim is komoly könyvfogyasztók, náluk (a fürdőszobát kivéve) nemigen van olyan helyiség, ahol ne lenne megtalálható legalább néhány kötet. Mivel én így nőttem fel, számomra is természetes, hogy folyamatosan gyarapítom a saját könyvtáramat, és még ha nem is mindet veszem elő időről időre, azért azt elmondhatom magamról, hogy legalább egyszer mindet olvastam. Lehet ezt haszontalan hobbinak tartani, de én nem vagyok hajlandó digitális olvasóra váltani. Igen ám, csakhogy a sok bölcsesség és kaland mellett sajnos a könyvek sok olyan információt nem tartalmaznak, amire éppen szüksége lehet az embernek, de szerencsére erre már ott van az én kezemben is, mint mindenkiében, a telefon és az internetelérés. Enélkül nem lettem volna képes utánanézni, milyenek mostanság a vízszerelő árak, és nem találtam volna ilyen egyszerűen egy rátermett, gyors reagálású csapatot, amelyik hamar kiérkezik hozzám, és elhárítja a felmerülő vizes gondokat.

Mint minden háztartás, úgy az enyém sem mentes a hibáktól, esetleges meghibásodásoktól. És sajnos ezek nem feltétlenül jósolhatók meg előre; van, hogy egyszer csak beüt a baj, és olyankor mielőbb szakértő segítséget kell hívni. Például nem sokkal ezelőtt történt, hogy a fürdőszobába lépve szép kis tócsát találtam a kövön. Bosszankodtam is, hogy biztos valamelyik gyerek öntött ki valami vizet, és nem szólt, csak rohant a dolgára. Feltöröltem hát, és vártam, hogy megszáradjon. Csakhogy száradás helyett újra összegyűlt az a bizonyos tócsa, én pedig egyre erősebben kezdtem gyanakodni, hogy itt valami nincs rendben. Mivel a víz a fürdőszoba azon részén gyűlt össze, ahol a kézmosó van, így logikusnak tűnt, hogy ott kell keresni a hibát. Hoztam is egy kicsi, de erős zseblámpát, megnéztem alulról, mi lehet a gond, és rögtön látszott is.

A két bevezető flexibilis cső közül az egyiknek az oldalán folyamatosan jelentek meg a vízcseppek, melyek aztán legurulva egymás után csapódtak a járólapra. Egyértelműen látszott tehát, hogy valami nem oké, azt viszont nem engedhettem meg pillanatnyilag a háztartásnak, hogy elzárjam a főcsapot a segítség kiérkezéséig, úgyhogy alá tettem egy vödröt, és nekiálltam keresgélni. Mivel ilyen még nem fordult elő, így azzal sem voltam tisztában, hogy milyen határon belül mozognak jelenleg a vízszerelő árak, azonban bevallom, nem minden félelem nélkül álltam neki a kutatásnak. Ismerősöktől, rokonoktól hallottam már, hogy ha nem a jó helyen hívjuk, akkor

  • egyrészt lehetséges, hogy meg sem jelennek a megbeszélt időpont ellenére,
  • de az is elképzelhető, hogy csak összebarmolnak mindent, aztán közlik, hogy nem tudják megcsinálni, de a pénzt azért kérik,
  • illetve, ha meg is tudják javítani, akkor horrorisztikus díjszabás ellenében.

Szóval ilyen körülmények között szinte fél szemmel, remegve néztem meg egyik-másik vízszerelő oldalát, de végül ráakadtam a topvizgazfutesszerelo.hu webhelyére. Ez egy nagyon tapasztalt vállalkozás, már több mint 30 éve foglalkoznak a dologgal, és az embereik is mind képzett szakik, akik nem csak szerszámokkal, hanem szerelési anyagokkal is felszerelkezve érkeznek, és igyekeznek gyorsan és hatékonyan megoldani mindent. Ráadásul a vízszerelő árak sem voltak olyan rosszak náluk, és a hét bármelyik napján hívható a számuk. Budapesten és Pest vármegyében mennek házhoz, szóval szerencsére nekem nem kellett amiatt aggódnom, hogy kívül esem a hatósugáron. Fel is hívtam őket még aznap, és megbeszéltem velük, hogy mikorra tudnának kijönni.

Mint kiderült, jól tettem, hogy nem álltam neki magam megcsinálni, ugyanis a gond sajnos nagyobb volt, mint az elsőre látszott. Maga a csaptelep repedt sajnos el az egyik cső csatlakozásánál, azért szivárgott ennyire. Megesik az ilyesmi, pláne a régebbi daraboknál, ahol egyrészt elfáradt az anyag, másrészt maga az öntvény is silány ötvözetből készült. Vagy nagy fizikai behatás, netán fagy érte, de ilyesmire én nem emlékszem. Mindenesetre a mesterek kicserélték nekem, és minden olyan tökéletesen működött, mint azelőtt. És így csak arra a pár órára kellett nélkülöznünk a vizet, nem napokig. El se merem képzelni, milyen lehet, ha mondjuk egy falban futó, vastag cső reped el így… De szerencsére nem ez volt a helyzet, és minden rendben megoldódott. Ráadásul, ami a legjobb az egészben, hogy ennél a cégnél a vízszerelő árak is megfizethetők, így a havi költségvetést sem kellett újrakalkulálnom! Könyvbe illő szerencse!