Könyvek nélkül is tudom, hogy melyik a legjobb lakásbiztosítás

Arról, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb, még nem írtak könyveket, pedig sokszor nagyon hasznos lenne egy- egy kézikönyv akkor is, ha biztosítást köt az ember.

Senki sem úgy születik, hogy azonnal mindent tud. Ezért kell mindig tanulni, folyamatosan képezni magunkat, és rengeteg könyvet olvasni. A könyvekből rengeteg tudást lehet magunkba szívni, és a legtöbbjük közben még szórakoztat is. A kézikönyvek, tanító jellegű könyvek segítenek abban, hogy jobban megismerjük a világunkat, hasznos tanácsokat adnak, és segíthetnek abban, hogy jobban boldoguljunk az életben.

Emlékszem, amikor egészen kis gyerek voltam, még mesekönyveken keresztül tanították nekem a pénz használatot, a vásárlást, sőt, ha jól emlékszem, még olyan könyvem is volt, ami a bankrendszert szerette volna valamilyen módon megmagyarázni a gyermekeknek.

Az olvasás azóta is nagy szenvedélyem maradt, és a legtöbb emberrel ellentétben, hogyha valamiről több információt szeretnék megtudni, nem az az első, hogy a Wikipédián keresgélek, hanem elmegyek egy könyvtárba és valamilyen szakkönyv elolvasásával igyekszem jobban megérteni a dolgot.

Erre igazából az egyetem alatt „szoktam rá”, mert amikor a beadandó feladataimat készítettem, akkor sokszor belefutottam valótlan információkba az interneten. Éppen ezért csak olyan cikkeket, tudományos írásokat olvasok el, amiknek van valami valóságalapja, valami könyv a forrása. Persze, sokszor inkább megkeresem a forrásként használt könyvet.

szóval, úgy alakultak a dolgaim, hogy a lakásbiztosításunk lejárt, amit már nagyon vártam, mert volt velük egy nagyobb összetűzésem, mikor egy nagyobb beázást nem akartak kifizetni.

Úgy döntöttem tehát, hogy az új biztosítás megkötésekor megkeresem, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb, és azt fogom megkötni.

Rengeteg ajánlást olvastam, de az az általános tapasztalatom, hogy mindenkinek más a legjobb. Mindenkinek az a legjobb, ami a legjobban megfelel az igényeinek. Ebből tehát leszűrtem azt a tanulságot, hogy egy olyan biztosítást kell keresnem, ami kellőképpen személyre szabható.

Így lyukadtam ki végül a Pannonsafe oldalán, akiknek rengeteg partnerük van. A lakásbiztosítás díjkalkulátorban már eleve mi tudtam választani, hogy mik azok a biztosítási tényezők, igények, amik mindenképpen szeretném, ha szerepelnének az ajánlatban. Így sokkal egyszerűbb a választás, hiszen én rakhatom össze, hogy mit szeretnék megkötni, nem lesznek benne olyan dolgok, amikre nincsen szükségem, és nem kell kompromisszumokat sem kötnöm azzal kapcsolatban, hogy esetleg egy valamit kihagynak az ajánlatból.

A lakásbiztosítás ára mindenkinek más, hiszen nem csak attól függ, milyen biztosítási termékeket válogatunk össze, hanem attól is, hogy milyen a lakásunk, milyen a felszereltsége, mikor épült, és még egy csomó más kis részletre figyelni kell. Ez egyébként teljesen logikus, hiszen minden lakás más, mindegyiknek más a felszereltsége, így butaság is lenne, ha mindre ugyanannyi pénzt kellene fizetni.

Éppen ezért jók ezek az online kalkulátorok, mert agy egy képet kaphatunk róla, hogy a mi igényeinkkel és a lakásunk paramétereivel mennyibe kerül majd az a biztosítás, ami nekünk a legjobban megfelel, ami a mi igényeink szerint maga a tökéletes biztosítás.

Szeretem ezt az oldalt, mert több biztosítást i meg lehet rajta nézni, mindegyikhez tartozik kalkulátor, neves partnerekkel dolgoznak együtt és nem csak biztosításokkal, hanem más pénzügyekkel is foglalkoznak, például hitelekkel is.

Így gyakorlatilag egyetlen cégnél lehet beszerezni minden pénzügyi terméket, ezáltal az ügyintézés is sokkal egyszerűbbé válhat.

Van náluk kötelező személygépkocsi biztosítás, casco, lakásbiztosítás, nyugdíjbiztosítás, vállalkozói biztosítás, lakástakarék, lakás és személyi hitel és egészségbiztosítás is.

Nem kell ezeket mind külön helyeken megkötni, egy helyen megtehetjük ezt. Ráadásul egy nagyon megbízhat, 20 éves cégről beszélünk, akiknél rengeteg profi dolgozik.

Blogot is vezetnek, ahol szakértők biztosítási tippjeit is olvashatjuk. Teljeskörűen tájékoztatnak mindenről és ezekkel a szakértői tippekkel sokkal egyszerűbb a megfelelő lakásbiztosítás kiválasztása.

Alig várom már, hogy tényleg lejárjon az előző szerződésem a lakásbiztosításról és egy újat köthessek végre! És van egy olyan érzésem, hogy itt sokkal egyszerűbb lesz az ügyintézés is, és mivel csak jókat olvastam, nem félek attól sem, hogy esetleg kifogok még egy olyan biztosítót, aki nem fizet. Hiszen a Pannonsafe csak teljesen megbízható partnerekkel dolgozik.

A lakásbiztosítás az egyik legfontosabb biztosítás, és itt ehhez mérten is kezelik azt. Minden segítséget és anyagot megadnak ahhoz, hogy a lehető legjobban döntsek és támogatnak végig a pénzügyi döntéseim során. Nekem pedig pontosan erre van szükségem, ha már könyvek nem szólnak arról, melyik a legjobb lakásbiztosítás, legalább szakértők segítségével választhatom ki azt, és így biztos vagyok benne, hogy nem is tudok majd mellé lőni. A szakértői támogatás amúgy is nagyon sokat jelent nekem, sokkal egyszerűbb így boldogulni az olyan területeken is, amikhez nem igazán értek.